Amazon dropshipping hakkında öncelikle bilmemiz gereken dropshipping nedir? sorusudur. Dropshipping, dilimize “stoksuz e-ticaret” olarak geçmiştir. Tercih edilmesindeki başlıca sebep, bazı maliyetli ticaret aşamalarının, sistemdeki bireylere paylaştırmaktır.
Ayrıca iş yükünün hafifletilmesi ve maliyetlerin azaltılmasıdır. Üretim maliyetinin satıcılar için büyük gider kalemlerinden biri olması noktasında dropshipping’in sağladığı avantajlar aşikardır. Bu sebeple bu iş koluna olan ilgi de her geçen gün artmaktadır.
Peki e-ticaret noktasında göstermiş olduğu başarılarla dünyanın en büyük 10 şirketinden biri haline gelmiş olan Amazon’da dropshipping yapmak ister misiniz? Gelin konunun detaylarını birlikte inceleyelim.
Dropshipping Ne Demek?
Dropshipping ne demek sorusu birçok kullanıcı tarafından sıklıkla merak edilir. Sorunun cevabı, bir müşterinin istek veya ihtiyacı doğrultusunda talep ettiği ürünün satıcı tarafından tedarikçi firmaya yönlendirilmesidir.
Yine aynı firmanın deposu üzerinden gönderiminin yapıldığı e-ticaret sistemi şeklinde verilebilir. Bu sistem sayesinde tedarikçi reklam yapmadan, satıcı ise stok yapmadan satış işlemini gerçekleştirir.
Fiziki ticarette stok, depo ve diğer maddi yükü olan aşamalar, dropshipping için geçerli değildir. Dropshipping satıcısı olmak isteyen girişimciler, sistemin sağladığı kolaylıklar düşünüldüğünde rekabet edeceği rakip sayısının artacağını unutmamalıdır.
Bu yüzden satışa sunulacak ürünler doğru seçilmeli, ürünleri alıcıya teslim edecek tedarikçiler ise güvenilir olmalıdır. Bu hususların dikkate alınması, kâr marjının yükselmesinde önemli rol oynar.
Dropshipping iş modelini uygulayabileceğiniz birçok e ticaret platformu vardır. Bunlar eBay ve Shopify olup sunduğu fırsatlar ve kullanım kolaylığıyla Amazon’un ardından en çok dikkat çeken e-ticaret devleridir.
eBay dropshipping, satıcı ile tedarikçinin ortak çalışmasını ön planda tutar. Satıcıya, tedarikçinin imajını kullanma ve kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirme hakkı tanır. İyi bir iş birliği oluşturulması ve sistemli çalışma şartları, iki taraf için de beklentilerin çok üstünde kazançlar sağlar.
Shopify dropshipping, kurulum, sunucu bakımı ve sertifika alımı gibi işlemleri kullanıcılarına ücretsiz olarak sunar. Shopify, satıcıların online mağazasını ziyaret eden müşterilerin dikkatini çekmek için pek çok tema ve uygulamaya sahip olup kendi bünyesinde ödeme sistemi ve destek ekibine de sahiptir.
Amazon Dropshipping Nedir?
Dropshipping ile ticaret dünyasına giriş yapmak isteyen insanların ilk tercihi Amazon firmasıdır. Amazon dropshipping iş modeli olarak basit bir yapıya sahiptir. Bu iş modelinde ticaret tecrübesi ve sermayenin büyüklüğü başlangıç için yüksek önem arz etmez.
Tedarikçi, satıcı ve müşteri, zinciri oluşturan halkalardır. Müşteri ile tedarikçi arasındaki bağlantıyı direkt kuran satıcılar, stratejisini doğru oluşturduğu takdirde yüksek kazanç hedefine ulaşır.
Amazon dropshipping iş modeli, gelişen teknoloji ile insanların en düşük maliyetle yüksek kâr elde etme amacına ulaşmasına aracılık eden bir e-ticaret yöntemidir. İş mantığı ise satıcının stok yapma ya da fiziki depolama ihtiyacı olmadan üretici ile müşteri arasında köprü oluşturmasıdır.
Bu noktada sadece üretici değil üretim firması da bu ticaretten kazanç sağlar. Amazon firması, belirlediği kurallara uyan satıcılara, birçok aracı sisteme göre daha iyi imkanlarla satış yapma fırsatı sunar. Bu fırsatlardan yararlanmak isteyen girişimciler de işlerini kurallara uygun çerçevede büyük bir titizlik ile yürütür.
Amazon Dropshipping Nasıl Yapılır?
Amazon dropshipping, düşük bütçeli ve daha az enerji sarf ederek online ticaret yapma düşüncesine sahip bireylerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerin biridir. Bu yöntemle marka bilinirliği ve güvenirliğinin getirdiği ayrıcalık ile satıcılara birden çok kıtaya ürün satışı yapmanın kapılarını açar.
Amazonda hesap oluşturma işleminden sonra satışı planlanan ürünler, aracı bir program yardımıyla ya da direkt iletişim ile tedarikçiden alınır. Ürün alımı yapıldıktan sonra alınmış olan ürünler satıcı profilinde eksiksiz bir şekilde listelenir.
Listeleme genellikle XML entegrasyonu ile yapılır. Bu noktada satışı yapılacak ürünün üretici firmasından gerekli izinlerin alınması en önemli unsurlardan biridir. Aksi bir durumda Amazon, satıcı hesabını kalıcı ya da geçici olarak kapatma hakkına sahiptir.
Çok geniş bir kitleye sahip olan bu sistemden pay alabilmek için diğer satıcıları geride bırakmak gerekir. Süreklilik kriterini karşılayabilecek tedarikçi ve satışı yapılacak ürün seçimini doğru yapmak, kâr miktarını büyük oranda etkiler.
Bu yüzden alınacak kararların iyi analiz edilmesi önemlidir. Bu noktada destek için MySYS Çok Kanallı e-Ticaret Yönetim Sistemi, güvenilir analiz sonuçları ve doğru yönlendirme ile kullanıcılara kolaylık sağlar.
Amazon Dropshipping Hesap Açma
Amazon dropshipping modeline ilk adımınızı satıcı hesabı oluşturarak atabilirsiniz. Arama motorundan “sellercentral.amazon.com” adresine gidip “sign up” seçeneği tıklanarak kaydolma adımları başlatılır.
(Önemli Not: Burada anlatılanlar genel adımlar olup, Amazon’a yapılan başvurunun başarısız olması durumunda aynı kredi kartı, aynı mail adresi, aynı ikâmet adresi ve/veya aynı bilgisayar ile tekrar yapılan başvuruların muhtemelen olumsuz yanıtlanacağını göz önünde bulundurunuz.)
- Hesap açacak kişi, ad-soyad alanını kimlikte yazılı olduğu şekilde doldurmalıdır.
- Aktif olarak kullanılan e-posta adresi yazılmalı ve güçlü bir şifre oluşturulmalıdır.
- Sağlıklı iletişim sağlanabilmesi için güncel iletişim bilgileri doldurulmalıdır.
- Kredi kartı bilgileri, ileride yapılacak satışların faturalandırılması (Billing) için eksiksiz olarak girilmelidir.
Amazon dropshipping hesap açma işlemlerin ardından, size ait satış mağazasının ismini, logosunu, isteğe bağlı olarak sloganını ve ürün bilgilerini girerek hesap oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Dropshipping Tedarikçi Bulma
Dropshipping girişimcisi, tedarikçi ve alıcı arasındaki bağlantıyı sağlaması sebebiyle bu modelin temel elemanıdır. Hemen hemen aynı önem derecesinden tedarikçi için de söz edilebilir.
İşini profesyonel olarak yapmayan bir tedarikçi, satıcının sürekli olarak müşteri sorunlarıyla karşılaşmasına sebep olur. Bunun sonucunda satış stratejisi olması gereken odak noktanız, farklı konularla meşgul olur.
Satıcının pazar ağı ne kadar geniş olursa olsun, tüketicinin memnuniyeti diğer tüm etkenlerden önemlidir. Bu yüzden dropshipping tedarikçi bulma işlemi dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. İyi bir tedarikçi seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar şunlardır;
- Ürün kalitesi
- Güvenli ve hızlı kargo
- Hem alıcı hem de satıcı için kabul edilebilir iade şartları
- Ürettiği ürünlerin sahte ya da düşük kaliteli olmaması
- Daha önce tedarikçi ile ortak iş yapmış satıcıların yorumları
Amazon Dropshipping Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları
Halihazırda sistemli bir şekilde hizmet veren bir kuruluş olan Amazon da dropshipping yapmak istediğinizde, zaten bu kuruluşun sahip olduğu geniş kitleyle çalışma fırsatını elde edersiniz.
Satılacak ürünleri tespit etme ve bu ürünleri üretip müşteriye ulaştıracak olan tedarikçi seçiminin yapılması, sistemin işlemesinde önemli rol oynar. Amazon bünyesinde bulunan puan ve yorumlama sistemleri ile kullanıcıların doğru yönde ilerlenmesini sağlar.
Ancak her girişimde olduğu gibi bu sistemde de çeşitli avantaj ve dezavantajları beraberinde bulundurur. Dropshipping modeline her yönüyle incelenmeden başlanması, online para kazanma hayallerinizin erken suya düşmesine sebep olabilir.
Amazon’da rakip stoklarını, aylık satış adetlerini ve daha birçok veriyi https://mysys.com/chrome-extension/ ile analiz et.
Amazon Dropshipping Avantajları
- Sizin için üretimi yapacak tedarikçiler olduğu için, üretim alanı ve personel ücretlerini ödemeniz gerekmez.
- Dropshipping yapmaktan vazgeçilmesi halinde, FBA ve FBM modelleri ek seçenek olarak değerlendirilebilir.
- Her gün değişen ihtiyaç ve tercihlere bağlı olarak, yüksek talep de bulununan ürünleri stok yapmadan ürün listenize ekleyebilirsiniz.
- Ürünleriniz, Amazon arama sonuçlarında görüneceği için alıcı bulmanız kolaylaşır.
- Ülkemizdeki kur oranları, başarılı dropshipping işleminde yüksek kazançlar elde etmeyi sağlar.
- Depolama alanına ihtiyaç olmadığından, sermayenin boyutu bu model için yüksek oranda önem arz etmez.
Amazon Dropshipping Dezavantajları
- Düşük bütçe ile başlamanın mümkün olması yüksek ve kalabalık rekabet ortamı oluşmasına sebep olur.
- Alıcılar için iade işleminin kolay yapılabilmesi kolay ve kullanışlı olsa da satıcılar için zor bir durumdur.
- Amazon, satışı yapılmak istenen ürünlerin veri tabanına doğru ve eksiksiz girilmesi konusunda katı kurallara sahiptir.
- Ürünleri yakından görme şansınız bulunmaz. Müşteri ile yaşayacağınız kalite sorunları, Amazon’un mağaza trafiğinizi düşürmesine neden olur.
- Farklı ülkelere yapılan gönderimlerde tarafınızdan tahsil edilecek vergiler, eksik hesaplama yapılması halinde kullanıcıyı zarara uğratır.
- Ürünü temin eden tedarikçinin paketleme ve gönderim esnasında yapacağı bir hata, direkt olarak satıcıya yansır.
- Tecrübesiz ve dersine iyi çalışmamış bir satıcının dropshipping den düzenli kazanç sağlaması mümkün değildir. Hatta böyle bir tacir büyük ihtimalle zarar edecektir.
MySYS ile Amazon Dropshipping Başarınızı Artırın
Amazon dropshipping yapmak isteyen kullanıcılar, sanal pazarda birçok satıcı ile rekabet etmek durumunda kalır. Dünya genelinde analiz araçları aynı verileri kullanıcılarına sunar. Aynı veriyi analiz eden satıcılar aynı sonuca varır ve ürünlerde rekabet artar.
Ancak MySYS; kullanıcıların doğrudan Amazon, Trendyol, N11, Hepsiburada, Boyner ve Morhipo’da yaptığı arama sonuçlarını, tedarikçilerden özel olarak edindiği ya da bizzat oluşturduğu ürün / fiyat listelerini analiz etme imkânı sunduğu için herkesten farklı kaynakları herkesten farklı şekilde analiz etme, hiç kimsenin bulamadığı fırsatları yakalama olanağı sağlar.
Dropship gibi kalabalık bir pazarda ön plana çıkmak, sağlam belirlenmiş bir strateji ile mümkündür. Küçük detayların belirleyici olduğu bu pazarda MySYS gibi çok yönlü ve etkili yetenekler barındıran profesyonel sistemlerle çalışmak, satıcılara önemli avantajlar sağlar.
Şimdi ücretsiz versiyonu da hizmete sunulan https://mysys.com/online-arbitrage-analizi/ ve ürün bulma uygulamalarıyla https://mysys.com/toptanci-analizi/ araçlarımızı deneme fırsatını kaçırmayın.