Retail Arbitraj Nedir? Öncelikle bunu anlatalım. Retail arbitrage en kısa ifadeyle bir pazaryerinde uygun fiyata bulunan ürünleri, başka bir pazaryerinde pazarlamaktır. Amaç, fiyat farkı nedeniyle kâr etmektir.

İki tür arbitraj vardır. Bunlar online arbitraj ve retail arbitraj.  Önceki yazımızda online arbitrajı derinlemesine inceledik. Her iki arbitraj arasındaki farkları merak edenlerin bakmasını kesinlikle tavsiye ederim.

retail_arbitrage_amazon_ebay

 

Sizin için yardımcı olacak araçlarımıza https://mysys.com/ adresinden göz atarak sizde bu sektörde kolay ve rahat kazanımlar elde edebilirsiniz.

1. Retail Arbitraj Nasıl Yapılır?

Gelelim retail arbitraj konusuna. En basit anlatımla, tedarikçilerinden veya Hepsiburada, Trendyol, N11, Boyner ve Morhipo gibi pazaryerlerinden ürünü fiziki olarak uygun fiyata temin edip, daha sonra Amazon, eBay, Etsy ve Shopify gibi global çaptaki pazaryerlerinde yüksek bir fiyata satmaktır.

Burada ürün/fiyat listesinden söz edebiliriz. Bu listeyi ister bir toptancıdan almış olabilirsiniz veya kendi çabalarınızla online alışveriş sitelerinden derlemiş olabilirsiniz.Bu listenin excel formatında olmasına dikkat edin. Nedenini az sonra anlatacağım.

Görüldüğü gibi bu modelde en önemli husus, kâr sağlayabileceğiniz ürünleri tespit etmektir. Bunun için de piyasayı çok iyi okumalısınız. Bütün girdileri detaylıca analiz etmeniz lazım. Yoksa zengin olma hayalleri kurarken elinizdeki sermayeden de olabilirsiniz, aman dikkat!

Girdiler olarak; ürünün dönemsel satış miktarları, fiyatındaki dalgalanmalar, rakiplerin sayısı ve kargo maliyetleri gibi etmenlerden bahsediyorum. Bunları incelemeden piyasaya balıklama atlamayın!

Peki bu kadar girdiyi biz nasıl analiz edeceğiz diye sorduğunuzu duyar gibi oluyorum. Cevabı tek kelime. MySYS. Aradığınız bütün cevapları bu sistemde bulacaksınız.

2. Retail Arbitrajın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Neden diğer iş modelleri değil de Retail arbitraj yapmalısınız. Bunun için bu modelin hem avantajlarına hem de dezavantajlarına bi bakalım. Bu modelin güzel taraflarından birisi reklam yapma ihtiyacınız olmamasıdır.

Böylelikle reklama bir bütçe ayırmanıza gerek yok. Çünkü bahse konu ürün halihazırda satılmakta. Tabi madalyonun birde arkası var. Halihazırda satan bir ürün varsa rakipler var demektir. Yani rekabet yüksek. Bu nedenle bu iş modelinde kâr edebilmeniz için alırken ucuz almaya dikkat etmelisiniz.

Retail arbitraj genellikle sermayesi çok olmayan satıcılar tarafından tercih edilmekte. Belirli miktardaki ürünü uygun fiyata satın alıp, kısa sürede satarak kâr etme amacı güderler. Yani al-sat yaparak kapitallerini artırma amacındadırlar.

Private label’da olduğu gibi bir marka oluşturmak için yüksek reklam giderleri, giveaway gibi lansmana bütçe ayırmanıza gerek yoktur.

Retail arbitraj ile wholesale iş modeli genellikle karıştırılmaktadır. Aslına bakarsanız benzerler. Çünkü her ikisinde de ürünlerin fiyat farkından yararlanarak ucuza alıp pahalıya satma işlevi var.

Peki fark nerede derseniz, hemen cevaplayayım. Wholesale iş modelinde ürünleri toplu bir şekilde toptancıdan alıyorsunuz. Retail arbitraj’da ise ürünleri perakende alma söz konusu. Toptan alırsanız, takdir edersiniz ki ürünün birim fiyatını daha düşük olacaktır.

Yeterli sermayeniz varsa tabii. Toptan ürün alma konusunda E Ticarette Toptan Satış Siteleri Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Retail arbitrajda başarı ihtimali diğer modellere nazaran daha yüksektir. Kısa sürede sonuç alınabilir. Ayrıca düşük riskli bir modeldir. Bu avantajlarının yanında değişen maliyetler,  sürekli olarak uygun ürünleri araştırma ve yüksek rekabet bu modelin dezavantajlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

3. MySYS ile Retail Arbitraj

Elinizde tedarikçinizden aldığınız ya da farklı kaynaklardan derlediğiniz excel formatında bir ürün/fiyat listesi var ve bunları Amazon’da seçtiğiniz bir ülkede olabildiğince kârlı bir şekilde satmak istiyorsunuz.

İstiyorsunuz ama bunun kargo maliyetleri var,  Amazon’un talep ettiği komisyonlar var, ilgili ülkenin kendi vergi oranları var ve ne yazık ki hepsi de İngilizce anlatımlı. İşte bütün bu sorunların çözümü MySYS’de. Nasıl mı? Hemen anlatayım.

Öncelikle Amazon hesabınızı MySYS’e tanımlıyorsunuz. Korkmayın sadece birkaç dakika sürüyor. Sonrasında elinizdeki ürün/fiyat listesini MySYS Toptancı Analizi modülüne kolay bir şekilde saniyeler içinde aktarıyorsunuz. Bu da çok basit. YouTube kanalını izleyince sözlerime hak vereceksiniz.

MySYS Toptancı Analizi’nde bahse konu ürünlerin alış fiyatlarının yanında alış/satış vergi oranlarınız, FBA/FBM kargo maliyetlerini gibi gider kalemlerinizi ve satış fiyatı hesaplama yönteminizi de tanımlayabilirsiniz. MySYS her bir ürün için Amazon kesinti miktarlarını doğrudan Amazon’dan alarak analize dâhil etmekte.

MySYS analiz yaparken; her bir ürünün, mümkün olan her gider kalemini, Amazon Buybox fiyatını ve sizin satış fiyatınızı hesaplar. Analiz detay sayfasında on binlerce ürünün kâr oranını, net kazanç miktarını,

Tahmini satış adedini, rakip sayısını, Amazon’un satıcı olup olmadığını ve bunlar gibi toplam 100’e yakın veriyi kolay, anlaşılır ve yönetilebilir şekilde önünüze getirir. Size de, çayınızı yudumlarken, hangi ürünü satış listesine koyma kararını vermek kalır. Çünkü MySYS filtreleri kârlı ürünleri saniyeler içinde tespit eder.

Karar verme aşamasında, MySYS Chrome Eklentisi desteğiyle doğrudan Amazon ürün sayfasında satıcıları, satıcı stokları, ürün varyasyon satış fiyatları, varyasyon tahmini satış adetleri vb. inceleyerek nihaî satış kararınızı verebilirsiniz.

Satmaya karar verdiğiniz ve sayısı onbinlerle ifade edilebilecek ürünlerinizi sadece birkaç tıkla Amazon veya eBay’de satışa sunabilirsiniz. Yani listeleyebilirsiniz. İnanın bu işlemleri manuel yapmanız imkânsız. İsterseniz deneyin.

Günümüz bilgisayar teknolojisinin gelişmiş bir ürünü olan MySYS modülleri, Türk pazaryerlerinde bulunan onbinlerce ürünü birkaç dakika içinde analiz edip sizlere kar getirebilecek olanları tereyağından kıl çeker gibi çekip önünüze koymakta. Ayrıca depo hizmetleri de mevcut.

SONUÇ

Retail arbitraj düşük sermayeli, hızlı sonuç alabileceğiniz ve düşük riskli bir e-ticaret modeli. Ancak devamlı olarak uygun ürünleri araştırmanız gerekli. Ayrıca rekabetinde yüksek olduğu bir alan. Bu nedenle ürünleri alırken en uygun fiyata temin etmeniz şart.

MySYS sizlere en uygun fiyatlı ürünleri, uygun zamanda tespit etme olanağı sağlamakta. Bu program ile Hepsiburada, Trendyol, N11, Boyner ve Morhipo’da satılmakta olan ürünlerden uygun olanları ekran başında tespit edebilirsiniz.

Daha sonrasında yapacağınız analizler ile satışa uygun olanlara karar verebilirsiniz. Karar verdiğiniz ürünleri de birkaç tıkla Amazon ve eBay mağazanızda satışa koyabilirsiniz.  Bu kadar basit. Şimdiden bol kazançlar.

Önemli içeriklerimizi ve MySYS’e her geçen gün kazandırdığımız yeni özellikleri takip edebilirsiniz.

Bültenimize abone olmayı ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın. Bol kazançlı günler…

Dilerseniz Arbitraj Analiz ve Chrome Eklentisinden oluşan MySYS Analiz Free paketini ücretsiz deneyebilir ve ürün bulma, listeleme yeteneklerini test edebilirsiniz (Kredi kartı gerektirmez).

MySYS yazılımları hakkında ücretsiz detaylı bilgi almak için hemen bizim ile  https://mysys.com/iletisim/ linkinden iletişime geçebilirsiniz.